Tüm Hastalıklar Irsi midir (Hastalıklar Neden Kaynaklanır?)
Bir insanın doğması, gelişmesi, büyümesi ve genel sağlık durumu; ebeveynlerinden aldığı kromozomlarla birlikte anne karnına düştüğü ilk günden itibaren DNA’sına kodlanmıştır. Eğer anne ya da babanın genlerinde veya kromozomlarında herhangi bir genetik hastalık, genetik bozukluk veya normal durumların dışında bir farklılık var ise dünyaya gelecek yeni nesillerin, yani doğacak bebeklerin DNA yapılarında da “mutasyon” denilen değişiklikler ve bu mutasyonlara bağlı bir takım rahatsızlıklar meydana gelme olasılığı mevcut..
ANA KAYNAKLARINA GÖRE HASTALIKLAR
Hastalıkların belli başlı dört ana etkenden kaynaklandığını ve ırsiliğin de önemli bir faktör olduğunu belirtip yüzeysel bir bakış ve korunma yöntemlerini muteala edeceğiz.
1) Hastalıklar irsî midir?
2) Stresten kaynaklanan hastalıklar,
3) Soğuktan kaynaklanan hastalıklar,
4) Mideden kaynaklanan hastalıklar,
5) Kötü alışkanlıklardan kaynaklanan hastalıklar
Şimdi bu hastalıkları tek tek inceleyelim
PEKİ HASTALIKLAR IRSİ MİDİR?
Ashab-1 Kiram’dan (R.A.) birisi, Resulullah (s.a.v.) Efendimize yeni doğan çocuğunun siyah olduğunu kendisine renk olarak benzemediğini belirterek hayretini ifade eder. Resulullah (s.a.v.) Efendimiz ona develerinin ve onların yavrularının renklerini sorar. O da renklerini söyler. Resulullah (s.a.v.) kısaca soya çekiminin olduğunu akrabalara çekebeliceğini ifade buyururlar.
Yine Resulullah (s.a.v.) Efendimize çocuğun nasıl erkek ya da kız olduğu sorulduğunda Resulullah (s.a.v.) Efendimiz babanın nutfesi önce gelirse erkek, annenin nutfesi gelirse kız olacağını buyururlar. Klasik tıp kitaplarında annenin nutfesi fazla gelince çocuğun anne tarafına, babanın fazla gelirse baba tarafına çekeceği belirtilmiştir.
Nutfe Ne Demek?
Nutfe kelimesi Türkçe’de “bel suyu, meni” anlamına gelir.
Arapça nṭf kökünden gelen nuṭfat نطفة z “bel suyu, meni” sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça naṭafa نطف z “damladı” fiilinin ismi merresidir.
Mendel Kurallarında bu soya çekim ihtimalleri, sistematik olarak belirtilmiştir.
Halk arasında akraba ve aile arasında “bu çocuk dayısına, bu çocuk amcasına çekti” denir, bu çekim sima, renk, huy bakımından olabilir.
Yine bazı ırkların önemli özellikleri vardır. Zencilerin adaleleri güçlü olup, atletliğe meyilli olurlar. Zencilerin saçları az dökülür.
Bazı akrabalar arasında, kalp, bazısında mide bazısında kellik yaygın olur. Bunlara dayanarak, hastalıkların tümünün de irsî olduğunu, babadan oğula geçtiğini söyleyecek değiliz.
Yalnız; insan vücudunun ve azalarının, soyaçekimle güçlü veya zayıf olduğu bir gerçek.
Bu hakikatleri zikrettikten sonra, muhtemel hasta adaylarının akrabalarında var olan hastalığa karşı o azalarını güçlendirici besinleri çayları içmelerini tavsiye ederiz.
Bunu biraz açacak olursak diyelim ki akrabalar arasında anne veya baba tarafında mide ülseri yaygın. Bundan şunu çıkarırız; bu ailenin midesi zayıf, stres, soğuk düzensiz beslenme yada Alkol gibi etkenler olunca bu aileye mensup gencin mide ülseri olma ihtimali yüksek. Böyle adayların midelerini koruması kantaron çayını devamlı içmelerini tavsiye ederiz.
Farz edin ki falanca sülale hep kalp hastalığından ölüyor. Sizde o aileye mensubusunuz herhangi bir stres ve sıkıntı anında muhtemelen zayıf olan kalbinizle probleminiz olacak onun için kalbinizi güçlendirecek Ayva meyvesi, oğul otu karabaş otu çaylarını ömür boyu içip kalbinizi güçlendirmeniz sizi bu hastalıktan koruyabilir.
Sizi akrabalarınıza, anne, babanıza bakıp hasta adayı yapma amacında değiliz. Bu hakikatleri dikkate alıp sağlığınızı korumanızı istiyoruz.