enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bu Gece Mübarek Miraç Kandili (Miraç Ne Demektir?)

Miraç Kandili Hz. Muhammed (sav)’in bir gece Mescid-i Haram’dan alınıp Mescid-i Aksa’ya ordan da Allah’ın huzuruna yükseldiği mucizedir.

Bu Gece Mübarek Miraç Kandili (Miraç Ne Demektir?)
6 Şubat 2024 00:02 | Son Güncellenme: 6 Şubat 2024 07:40
A+
A-

  2024 Miraç Gecesi ne zaman? 2024 Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandili önemi nedir? Miraç Kandili ne demektir ne anlama gelir? Miraç Gecemiz Mübarek Olsun. Miraç Kandilinde neler yapmalıyız? Miraç kandilinde oruç tutulur mu? İşte Miraç kandili hakkında tüm merak edilenleri sizler için araştırdık…

2024 Miraç Kandili Bu Akşam 

2024 Miraç kandili bu yıl, geçen yıl 11 şehrimizde yaşanan, binlerce kişinin öldüğü, yüz binlerce kişinin yaralandığı ve evsiz kaldığı deprem felaketinin 1.yıldönümüne denk geliyor. Mevlamız ölenlerimize rahmet, kalanlara sağlık sıhhat ve afiyetler versin. Başta ülkemizde ve hiç bir yerde de bir daha böyle felaketler yaşatmasın inşallah

  Miraç Kandili İslamiyet’te peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) göğe yükselmesi vakasıdır. Arapçada ki kelime karşılığı yükseğe çıkma anlamına gelir ve merdiven anlamına gelen uruc kökünden gelmektedir. Miraç olayı hicretten bir yıl ya da on yedi ay önce Receb ayının yirmi yedinci gecesi gerçekleşir. Olayın iki aşaması vardır. Birinci aşamada Peygamberimiz (s.a.v) Mescidül – Haram’ dan Beytü’l-Makdis’e (Kudüs) götürülür. Kur’an’ın andığı bu aşama, gece yürüyüşü anlamında “İsra” adını alır Allah’a yükselişi oluşturur. Miraç olarak anılan bu yükselme olayı Kuran-ı Kerim’de anılmaz, fakat bir çok sayıdaki hadiste anlatılır.

Hz. Muhammed (s.a.v) miraca yükseldiği geceyi Müslümanlar her yıl Recep ayının 26. gecesi Miraç kandili olarak idrak ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan dini günler takvimine göre Miraç kandili ne zaman, 2024 Miraç kandili tarihi nedir sorularının cevapları belli oldu. Miraç kandili bu sene 2024 Mübarek Miraç Kandili  06 Şubat Salı  akşamı idrak edilecek. Salıyı Çarşambaya bağlayan gecesinde Miraç gecesini kutlayıp 2024 mübarek Ramazan ayına biraz daha yaklaşmış olacağız.

 

2024 Miraç kandili 06 Şubat Salı yani bu akşam akşam idrak edilecek. Peki 2024 Dini ve mübarek günler hangi tarih ve günlere geliyor?

İşte Miraç kandili ve tarihi hakkında merak edilenler…

MİRAÇ KANDİLİ NEDİR?

Miraç, İslam dininde ve mitolojik anlatımlarında, Hz. Muhammed’in göğe yükselip, Allah ve öte âlemleri ile görüp geriye döndüğü ve namazın farz kılındığı geceye verilen isimdir.

Rivayetler; İslam dini peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v) kalbinin temizlenmesi, Burak ve Cebrail eşliğinde Mescid-i Aksa’ya gidiş (isra), Burak’ı bağlayıp peygamberlere namaz kıldırma, muallak taşından göğe yükselme, Allah ile konuşmalar, gök katlarında diğer peygamberler ile diyaloglar, cennet ve cehennemi görme ve geri dönme gibi bölümlerden oluşur.

Fatiha Duasının Türkçe Okunuşu ve Anlamı(Fatiha Duasının Gizemi)

Miraç Kandilin de Neler Yapabiliriz

1-) Teheccüd namazı kılabiliriz.

2-) İsra Suresi’ni okuyabiliriz.

3-) Salat ü selâm okuyabiliriz.

4-) Tövbe İstiğfar edebiliriz.

5-) Oruç tutmalıyız

Miraç Kandili ile İlgili Ayetler

1-)İsra Suresi 1.Ayet

Hak Teâlâ buyurur:

“Kulunu (Muhammed -aleyhissalâtü vesselâm-’ı) bir gece, Mescid-i Harâm’dan kendisine bâzı âyetlerimizi göstermek için, etrâfını mübârek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allâh, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, hakkıyla görendir.” (el-İsrâ, 1)

2-) Necm Suresi 1.Ayet

“İnmekte olan yıldıza[1] and olsun.” (en-Necm, 1)

3-) Necm Suresi 2-7. Ayetler

“Sâhibiniz (Muhammed Mustafâ) sapmadı ve bâtıla inanmadı. O, arzûsuna göre de konuşmamaktadır. O’nun konuşması vahiyden başka bir şey değildir. Çünkü (bildirdiklerini) O’na güçlü, kuvvetli ve üstün yaratılışlı biri (olan Cebrâîl, Rabbinin emri üzere) öğretti. Sonra en yüksek ufukta (Sidretü’l-Müntehâ’da) iken asıl şekliyle istivâ etti (doğruldu).” (en-Necm, 2-7)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.