enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Sevdalısı Bir Aile (Muhittin Tığlı Kimdir?)

O, Kastamonumuzun ilkokul mezunu olmasına rağmen Makine Teknisyenliği, Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanvekilliği, Teksif Federasyonu Kuruculuğu ve Genel Sekreterliği, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Kurucu Üyeliği ve Genel Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Millî Gençlik Teşkilatı Kurucu Üyeliği, Doğduğu ve çok sevdiği ama köy yapılan Abana’nın tekrar ilçe yapılması için verdiği mücadele ile tanıdığımız ve 1973- 1977 yıllarında Kastamonu milletvekili de olan meşhur Sabri Tığlı’nın oğludur.

Kastamonu Sevdalısı Bir Aile (Muhittin Tığlı Kimdir?)
10 Aralık 2022 12:17 | Son Güncellenme: 10 Aralık 2022 15:19
A+
A-

Ali Muhittin Tığlı Kimdir? Ali Muhittin Tığlı Nerelidir? Ali Muhittin Tığlı Hangi Parti? Ali Muhittin Tığlı Aday mı? Ali Muhittin Tığlı CHP’li mi? Ali Muhittin Tığlı 3.ncü Bölge Milletvekili Adayı, İBB Meclis Üyesi Emel Tığlı Kimdir? İBB Meclis Üyesi Emel Tığlı Nerelidir?

Kastamonu Ünlüler 

Tam bir Kastamonu sevdalısı ailenin bir ferdi. Uzun yıllar dernek başkanlığı dahil bir çok görev yaptım. Hemşehrilerimizin cenaze için otobüs vb. ihtiyaçları olduğunda oturdukları ilçeden çözemedikleri zaman hemen bizi ararlar, bizde CHP belediyelerle iletişim kurmak için adresimiz Muhittin abimizdir. Çok değerli eşi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi olanEmel Hanım’da Bakırköy belediye meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı yaptığı sırada inanın dernek yöneticilerinin eli kulağıdırlar. Dernek için organizasyonlarda da çok yardımcı olurlar ve yer, yemek, ziyaret gibi durumlarda çözüm ortağımız olurlar. Hiç bir zaman olumsuz bir şey söylemezler ve ne gerekiyorsa da onu yaparlar.

 

Bazı hemşehrilerimiz partizanca yaklaştıklarından kendi başlarına gelmedikçe o belediyelerden otobüs alınır mı, almayın diye eleştirirler. Hatta bir cenaze için gidiş dönüşte aynı serzenişte bulunan birinin 1 hafta sonra cenazesi yine CHP’li belediyenin verdiği otobüsle gitmişti. Cenaze hizmetlerinde İstanbul büyükşehir belediyesinin uzun yıllardır hizmeti takdire şayandır. Mutlaka 1 otobüs verirler ancak 1 otobüs yetmediği için talep ettiğimizde 2.otobüsü doğal olarak vermezler, işte bu durumda biz ekstra yollar aramak zorunda kalıyoruz. İşte burada Muhittin abimiz devreye girer. Evet CHP’lidir. Ancak arayanın siyasi kimliğini sorgulamaz, ne gerekiyorsa çok değerli eşi Emel hanımefendi ile gerekeni yapıverirler.

 

Tığlı ailesi için Kastamonu olmazsa olmazdır, önceliktir. Ailecek görüşürüz sanki bizden biri, hatta sanki si fazla, sadece bizimle mi? Kesinlikle hayır! Kastamonu il ve ilçe programlarında gözlemliyorum her siyasi görüşten arkadaşla haşir neşir olurlar, kaynaşırlar. Taşköprü festivallerini hiç kaçırmaz. İstanbul’da Kastamonu’un tüm ilçe programlarında mutlaka yer alırlar. Tığlı ailesi ile bir kez tanışın konuşun kırk yıllık dost gibi oluverirsiniz.

 

MEŞHUR İFTAR DAVETİ

Ekrem İmamoğlu başkanın evimize iftara gelmesine de Muhittin Tığlı abi vesile oldu.
Tayyip’inde olduğu bir ortamda ben Muhittin abiye Tayyip’in bu durumunu anlatınca kendisi de motive olması için Tayyip’e seni görüştüreyim mi dedi Tayyip’te fırsatı kaçırmadı ve tamam abi dedi. Özel kalemine bilgi vermiş bana da bilgi verdiğini ya gelirler yada en kötü ihtimal arar ve konuşurlar dedi. Seçim yoğunluğunu düşünerek ararlar ihtimalini düşünmeye başladım. Bir Cumartesi aradılar ve Çarşamba için iftara gelmek istediklerini belirttiler. İftardan bir kaç gün önce bende Muhittin Tığlı ve ailesini de arayarak iftara davet ettim, gelmek istemediler, bu sizin iftar, hem ayıp olur deseler de ben ısrar ettim, ertesi gün tekrar aradım mahalle baskısı yaptım ve sayın Ekrem İmamoğlu beyin evimize geldiği iftara Muhittin abimi ve ailesini de getirebildim.

Ali Muhittin Tığlı; Geçmişte CHP İstanbul il yönetiminde de görev yaptı ve İstanbul yerel yönetim eğitim merkezi kurucusudur. İstanbul’dan milletvekili adayı da olan Tığlı ailesinin Deniz isminde bir oğlu vardır.

CHP İstanbul belediyesi ve CHP il teşkilatı Kastamonu’lularla ve STK’larla iyi bir iletişim kurmak ve gönülleri kazanmak için Muhittin Tığlı beye ihtiyaç var ve bu anlamda İstanbul Büyükşehir belediyesinde bir görev verilirse hem CHP hem de sayın Ekrem İmamoğlu kazançlı çıkar benden söylemesi.

ALİ MUHİTTİN TIĞLI KİMDİR VE NERELİDİR?

Kastamonulu Hemşehrimiz Ali Muhittin Tığlı 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi İstanbul 3. Bölge Bölgesi,14’nci sıradan millet vekili adayı olmuştur. 2023 Milletvekili seçimlerinde çok daha iyi ve seçilecek yerlerden aday yapılacaktır.

Ali Muhittin Tığlı, 1960 yılında Kastamonu Abana ilçesinde doğdu. Babası eski milletvekili ve sendikacı Sabri Tığlı’dır.

1975 yılında başladığı siyasi hayatına 43 yıldır aktif olarak devam etmekte olan Tığlı, Demokratik Sol Liseliler Derneği Genel Sekreterliği, İBB Genel Sekreter Özel Kalem Müdürü ve Başkan Danışmanlığı, CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği-Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı ve İl Sekreterliği görevlerinde bulunurken, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na bağlı olarak İYEM (İstanbul Yerel Yönetim Eğitim Merkezi) kuruculuğunuda yaptı. Kastamonu il ve ilçe STK’larında görev yapan ve sivil toplum kuruluşlarının aranan ismi olan Muhittin Tığlı ve değerli eşi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Emel Tığlı’ya sağlık, sıhhat, başarı dolu uzun ömürler dileriz.

 

Ertuğrul Köse
Gazeteci

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.