enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Evden Çıkarken Hangi Dua Okunur (Eve Girerken Okunacak Dua)

İslam dinine göre dua için mutlaka uyulması gereken özel bir zaman ve mekân tahsis edilmiş değildir. Her yerde her zaman dua edilebilir. Evden, arabadan çıkarken veya eve girerken, arabaya, uçağa binerken insan her anında dua edebilir.

Evden Çıkarken Hangi Dua Okunur (Eve Girerken Okunacak Dua)
29 Mart 2023 06:14 | Son Güncellenme: 29 Mart 2023 13:33
A+
A-

Evden çıkarken hangi duayı okumalıyız? Evden çıkarken nasıl selam verilir? Huzursuzluk için hangi dua? Belaların defi için hangi sure okunur? Eve girerken hangi duayı okumalıyız? Arabaya binerken okunacak dua var mı? Şifa duası nasıldır? Korunma duası, Üzüntü duası nasıl okunur? Üzüntü halinde hangi dua okunur? Hastalıktan kurtulma duası, İç sıkıntısına hangi sure?

EVDEN ÇIKARKEN OKUNACAK DUA

بِسْمِ اللَّهِ تَوَكَّلْتُ عَلَى اللَّهِ لَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ العَلِيِّ الْعَظِيمِ
اللهمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ خَيْرَ الْمَوْلَجِ وَحَيْرَ الْمَخْرَجَ بِسْمِ اللَّهِ وَلا وَ بِسْم الله خَرَجْنَا وَعَلَى اللَّه رَبِّنَا تَوَكَّلْنَا
اللهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ أَنْ أُشْرِكَ بِكَ شَيْئًا وَأَنَا أَعْلَمُ وَاسْتَغْفِرُكَ لِمَا
لاَ اَعْلَمُ أَنَّكَ أَنْتَ عَلامُ الْغُيُود

“Bismillâhi tevekkeltü ‘alellâhi ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billah.”

Allah’ın adını anarak (evimden çıkıyorum) ben, Allah’a dayanıp tevekkül ettim. (Her türlü) Kuvvet ve kudret ancak Allah’ın yardımıyladır.

“Rabbim! Girilecek yere doğrulukla girmemi, çıkılacak yerden de doğrulukla çıkmamı sağla, bana tarafından yardımcı bir güç ver!”

EVE GİRERKEN OKUNACAK DUA

Allah’ım! Her giriş ve çıkışımda Senden hayır diliyorum. Allah’ın adıyla evimize girer, Allah’ın adıyla çıkarız ve Rabb’imize dayanıp, güveniriz.

ŞİRKTEN KORUNMAK İÇİN OKUNACAK DUA

Allah’ım! Şüphesiz ben bilerek herhangi bir şeyi şirk koşmaktan Sana sığınırım. Bilmeyerek işlemiş olduğumun da Senden bağışlanmasını dilerim. Şüphesiz ki bütün gaybları ancak Sen bilirsin.

 

ARABAYA (VASITA) BİNERKEN OKUNACAK DUA

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
سُبْحَانَ الَّذِي سَخَّرَ لَنَا هَذَا وَمَا كُنَّا لَهُ مُقْرَنِينَ وَإِنَّا إِلَى رَنَّا لَلْمُفْقِبُونَ
اذهب الْبَأْسَ رَبَّ النَّاسِ اَشْفَ وَأَنْتَ الثَّانِي لاَشفَاء إلا شفاؤك شفاء لا يُغَادِرُ سَقَمًا
لا اله الا اللهُ الْعَظِيمُ الْحَلِيمُ لَا إِلَهَ إِلا اللَّهَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِمِ لا إله إلا اللَّهُ رَبُّ السَّمَوَاتِ وَرَبُّ الْأَرْضِ وَرَبُّ الْعَرْشِ الْكَرِيمِ

Rahmân ve Râhîm olan Allah’ın adıyla.

Bunu bizim hizmetimize veren Allah’ın şanı ne yücedir. O’nun ihsanı olmasaydı biz buna güç yetiremezdik. Muhakkak ki biz Rabb’imize döneceğiz. (Zuhruf, 13-14)

HASTALIKTAN KURTULMAK İÇİN DUA (ŞİFA DUASI)

Bu hastalığımızı gider ey insanların Rabb’i! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki bizde hiç bir hastalık bırakmasın.

ÜZÜNTÜ VE KEDER HALİNDE OKUNACAK DUA

Allah’tan başka bir ilâh yok! Arş-ı Azîm’in sahibi Allah’tan başka ilâh yok! Bütün semâların ve arzın ve çok şerefli Arş’ın sahibi Allah’tan başka ilah yok

‘Bizden hüznü giderip yok eden Allah’a hamdolsun; şüphesiz Rabbimiz, gerçekten bağışlayandır, şükrü kabul edendir.’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.