enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Kestane Balı Fiyatı (Kastamonu Kestane Balının Faydaları Nelerdir?)

Kestane balı deyince Kastamonu gelir akla. Kestane balı diğer doğal ve çiçek ballarına oranla buruk bir lezzete ve koyu bir kıvama sahiptir. Kastamonu Kestane balı ise çok daha farklı özelliklere sahip bir baldır.

Kastamonu Kestane Balı Fiyatı (Kastamonu Kestane Balının Faydaları Nelerdir?)
11 Ağustos 2023 10:05 | Son Güncellenme: 11 Ağustos 2023 10:44
A+
A-

2023 Kastamonu Kestane Balı Fiyatı (Kastamonu Kestane Balının Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?)

Kastamonu Kestane Balı diğer ballara göre 2 kat daha fazla demir içerir. Özellikle Kastamonu Kestane balında İnebolu, Doğanyurt, Cide ve Bozkurt ilçeleri nam salmıştır.

Kastamonu Kestane balının besin değerleri yüksek olduğu için güç ve enerji kayıplarına karşı da tavsiye edilir.

Kendine özgü bir tadı ile diğer ballardan kolayca ayırt edilebilir. Aslında Halk arasında deli bal veya acı bal olarak da bilinir.

Kestane kokusu ve tadını alacağınız bu bal, çok doğal bir antiseptiktir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir, kısırlık ve idrar kesesi enfeksiyonları için önerilir, grip ve diş ağrısında etkilidir.

Şifa kaynağı olan kestane balı faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da önemle vurgulanmıştır.

Doğru biçimde tüketilen hakiki kestane balı, pek çok derde deva nitelikte bir besin maddesidir.

PEKİ 2023 KASTAMONU KESTANE BALI FİYATLARI NE KADAR?

Kastamonu İnebolu ilçesinde uzun yıllardır arıcılık yapan Yalçın Sökmen arıcılık sahibi Yalçın Sökmen; 2022 yılında aşırı yağışlar ve özellikle Haziran ayındaki sel felaketi nedeniyle verimin zayıf olduğunu belirtti. Kastamonu Kestane balının özelliklerinin çok fazla olduğunu ve uzun yıllar arıcılık yaptığı için kestane balına ilginin her geçen gün daha da arttığını belirterek son bir yılda gelen zamlardan Kastamonu Kestane Balının da nasibini aldığını bildirdi. Hasadın devam ettiğini de belirten Sökmen, Kastamonu Kestane balının bir çok hastalığa şifa olduğunu sözlerine ekledi. Yalçın Sökmen;

İŞTE 2023 KASTAMONU KESTANE VE DELİ BAL FİYATLARI

2023 Kestane Balının fiyatının 1.000 TL

Yarım kğ Kestane Balı fiyatı : 500 TL,

Deli Bal’ın ise 1.500 TL,

Yarım kğ Deli Bal Fiyatı : 750 TL olduğunu belirtti.

Petek olarak ise 1.500 TL olduğunu söyledi.

Kastamonu’da yoğun yağışlardan dolayı bal rekoltesinin beklenin çok altında olduğu ve bu nedenle fiyatların daha da artabileceği belirtildi.

 

Yalçın Sökmen Arıcılık iletişim: 0 532 344 89 91

 

“Kastamonu Kestane Balının Özelliği nedir ve faydaları nelerdir!!!

Kastamonu Kestane Balının Özelliği ve Şifalı faydaları

Kestane; Fagaceae familyasının ballı olarak bilinen üç türünden biridir. Koyu kahve renkli, buruk biraz acı ve kestaneye özgü tadı ve kokusu olan bu bal, antiseptik özelliğiyle tanınır. Yaklaşık 30 metre yükseklikte olan dalların çiçeklenme zamanı Haziran ve Temmuz aylarıdır. Bal arısı kestaneden hem polen hem nektar hem de salgı toplar. Arılar kestaneden nektar toplarken tozlaşmayı da sağlayarak kestane üretimine katkı da bulunurlar.

Bitkinin balı da meyvesi gibi koyu kahve renklidir. Kristalleşmesi yavaştır, kristalleştiği zaman çok ince granüller oluşturur. Araştırmalarda antibiyotik özelliğiyle B. Hemolotik streptecoc’lara karşı etkili olduğu tespit edilmiştir. B ve C vitaminleri açısından zengin olan Kestane Balı kasları kuvvetlendirici, kan dolaşımını düzenleyici, mide ve karaciğer yorgunluğunu giderici, bağışıklık sistemini güçlendirici etki yapar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.